27 Nisan 2013 Cumartesi

DEXTER





Bugün yaklaşık iki ay önce başladığımız (eşimle) DEXTER adlı diziden bahsetmek istiyorum.Dizi şuan 8.sezonda ama maalesef biz 2. sezondayız çok geç kalmışız çünkü çok güzel bir polisiye dizi tam anlamıyla bayıldım ve büyük bir zevkle izliyorum polisiye severlere ısrarla tavsiye edilir ...



Şimdi biraz da dizinin içeriğinden bahsetmek istiyorum;


   Dexter Miami metro polis depertmanı için çalışan adli tıp kan analiz uzmanıdır.kendisine ayırdığı zamanlarda ise bir seri katil. Dexter ın üvey babası Harry , Dexter ı öldüreceği kişileri sadece katiller arasından özellikle de yasadan kaçabilmiş olanlardan seçmesi konusunda yönlendirmiştir.
   Dexter ın hikayesi ilk romanda ; çocuk olarak komşuların evcil hayvanlarını öldürerek başladı.Harry onun öldürdüğü hayvanları bulup teşhis eder ve dexter ın bir sosyapat durdurulmaz bir öldürme ihtiyacını olduğunu fark eder. Harry ,Dexter in gidişatını durduramayacağını anlayınca en azından onu daha doğru bir yola yönlendirmeye çalışır.
   Harry üvey oğluna dikkatli olmayı ,titiz davranmayı ve becerikli bir katil olarak arkasında nasıl hiç ipucu bırakmadan öldürebileceğini gösterir. Dexter a halk içinde yaşamasını ,normal davranmasını ve sahte duygular öğretir. ayrıca Harry oğlu Dexter a öldürmede kullanacağı kurallar öğretir ki bu kurallara Dexter ( Harry nin kuralı) ismini koyacaktır.
  Dexter ilk kurbanını 19 yaşındayken elde eder.Harry hastanede damar tıkanıklığı sebebiyle ölmek üzereyken Dexter abir hemşireyi öldürmesi için izin verir. çünkü hemşire hastalara normalden fazla forfin vererek onları öldürmektedir.
  Dexter ın hayatında polis memuru kız kardeşi Debra kız arkadaşı Rita ,Rita nın iki çocuğu Astor ve Cody bulunmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder